De voordelen van een kniekussen

Als je op zoek bent naar informatie over een kniekussen of een beenkussen, dan is de kans groot dat je er al achter bent gekomen dat je er één nodig hebt. In dat geval ben je waarschijnlijk op zoek naar de voordelen van een kniekussen.

Als je eigenlijk nog niet weet of je een kniekussen nodig hebt maar gewoon op zoek bent naar informatie over de voordelen hiervan dan kunt u deze vinden in dit artikel. Hierin gaan wij dieper in op de voordelen van het slapen met een kniekussen en waarom dit goed is voor uw lichaam. 

Zie hier de Pro Knee Cooling - Orthopedisch Kniekussen

In dit artikel focussen wij ons op de verschillende voordelen van het slapen met een kniekussen.

 voordelen orthopedisch kniekussen

Algemene voordelen van slapen met een kniekussen

Slapen met een kniekussen heeft heel veel voordelen. De kans is groot dat je het wel eens hebt gesimuleerd zonder dat je hier echt weet van had. Veel mensen doen namelijk vaak de deken tussen de benen. Waarom? Nou omdat dit gewoon wat lekkerder ligt! De wetenschap laat echter niet alleen zien dat het lekkerder ligt maar dat er ook echt lichamelijke voordelen hangen aan het slapen met een kniekussen. Laten we hier eens dieper op inzoomen!

  1. Het stabiliseren en balanceren van uw heup om de trek aan uw wervelkolom en onderrug te verminderen, waardoor rugpijn tot een minimum wordt beperkt.
  2. Helpt bij het uitlijnen van de wervelkolom door uw onderbenen te positioneren in overeenstemming met een optimale anatomische uitlijning.
  3. Verlicht de stress op de knieën door de druk gelijkmatig over de dijen te verdelen en ze op de juiste afstand te plaatsen van elkaar. Dit om uw heup samen met uw wervelkolom uit te lijnen.
  4. Het bevorderd de bloedcirculatie van uw onderlichaam en verminderd daardoor spierpijn en spanning in de spieren omdat de afvalstoffen in uw bloed juist kunnen worden afgevoerd.
  5. Voorkomt dat u te veel gaat draaien in uw slaap zodat u op uw buik terecht komt. Slapen op uw buik zorgt voor veel spanning op uw onderrug. 

Voordelen van een kniekussen voor mensen met lichte sciatica (ischias)

De term sciatica (ook wel ischias) wordt gebruikt voor een forse pijn in het been die ontstaat door de zenuw vanuit de rug. Deze zenuw loopt vanuit de rug, door de bil en dan naar beneden door het been. Dit is de nervus ischiadus. Deze naam wordt dus gegeven aan mensen met rugpijn en pijn in het been. 

De pijn kan ontstaan door verschillende redenen. Deze zult u dus moeten laten onderzoeken door een chiropractor. Een erkend specialist kan bepalen of de pijn in het been komt door bijvoorbeeld een beginnende hernia, een piriformis syndroom of door een uitstraling vanuit triggerpunten. Al met al zijn dit vervelende klachten die ook wel hun oorzaak kunnen vinden in een verkeerde lighouding. Bijvoorbeeld tijdens het slapen op uw zij. Een kniekussen kan u ondersteuning bieden bij deze klachten. De grootste voordelen van een kniekussen zullen we hieronder benoemen.

  1. Verminderd de druk op de ischiaszenuw door het uitlijnen van de benen en de heupen. 
  2. Verminderd de spanning op de heupzenuw door de heup en knie te nivelleren. 

 

Voordelen van een kniekussen voor zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen slapen slapen vaak op de zij omdat dit de meest comfortabele manier van slapen is voor hen. Vooral als de omvang van de buik al wat groter is geworden dan is het gewoon simpelweg het beste om op de zij te slapen. Het nadeel is echter wel dat de bekken dan weer kan kantelen. Dit kan voornamelijk onprettig zijn wanneer u al last hebt van de bekken en rug. Hiervoor wordt ook altijd aangeraden om met een kussen tussen de benen te slapen. Een kniekussen kan hiervoor de oplossing zijn omdat deze speciaal gevormd zijn om de beste ondersteuning te geven. Ook zorgt een kniekussen ervoor dat u niet op uw buik terecht komt tijdens het slapen wat potentieel gevaarlijk kan zijn voor de baby.

  1. Helpt de heup- en ischias geometrie te verlichten tijdens de slaap. Het verdeelt hierdoor de heup druk regelmatig wat zorgt voor een gebalanceerde en ontspannen houding van het onderlichaam. Dit leidt tot een rustigere slaap.
  2. Stimuleert en bevordert de bloedcirculatie in het onderlichaam.
  3. Leidt tot een uitlijning van de wervelkolom en de bekken wat ervoor zorgt dat dit de pijn in de rug en bekken verminderd tijdens en na de zwangerschap. 

 Zwangere vrouw slaapt op haar zij

Conclusie

Er hangen veel voordelen aan het gebruik van een kniekussen tijdens de slaap. Het is uiteraard belangrijk om een goed kniekussen uit te kiezen die het lang volhoudt en u zo goed mogelijk kan ondersteunen door de druk over het gehele vlak te verdelen. Een kniekussen gemaakt van NASA traagschuim wordt daarom geadviseerd door orthopedisten. De vorm van het kniekussen is ook heel belangrijk om de druk te verdelen en prettig te voelen tijdens de slaap. 

Conventionele kniekussens kunnen zorgen voor een warm gevoel tussen de benen en daarom heeft ons Pro Knee kniekussen een verkoelende gel laag die zorgt voor een verkoelend effect. De gel kan langer zijn temperatuur vasthouden en geeft een koelende werking. De structuur van de gel zorgt ook voor een goede luchtdoorlating tijdens het slapen om te voorkomen dat u zal transpireren. Ook leveren wij 2 design kussenhoezen bij ons kniekussen zodat u hem altijd kan gebruiken. Ook wanneer u een hoes bij de was moet doen. 

Wilt u meer weten over ons orthopedisch kniekussen? Kijk dan eens bij onze Pro Knee Cooling en hopelijk kunnen wij u weer beter laten slapen.

Orthopedisch kniekussen uitlijnen wervelkolom en heupen

Laat een reactie achter